В даний час натяжні стелі стали основним варіантом обробки приміщень. Вони швидко монтуються, підходять для будь-яких приміщень і представлені на ринку в широкому асортименті. При бажанні можна купити натяжні стелі будь-якої фактури. Зазвичай споживачі сьогодні віддають перевагу плівковому варіанту, але і тканинні стелі заслуговують на увагу.

Особливості тканинних натяжних стель

Традиція прикрашати інтер’єр полотнами тканини зародилася ще в минулі століття, коли представники знаті використовували для свого житла дорогий і красивий текстиль. Але важко назвати натяжною стелею, ту конструкцію, що тоді використовувалась: полотно просто кріпилося цвяхами по периметру стелі і стін.

Сьогодні натяжні тканинні стелі виготовляють зі спеціального текстилю, який отримують плетінням ниток зі штучних волокон. Така технологія дозволяє виробляти широкі полотна (до 5,2 м), які підійдуть навіть для великих кімнат. Важливою перевагою тканинних стель в порівнянні зі стелями з ПВХ-плівки є те, що тканина не боїться низьких температур. Тому такі полотна сміливо можна використовувати навіть в неопалюваних приміщеннях.

Класифікація тканинних полотен

Якщо Ви зупинили свій вибір на тканинній стелі, необхідно знати, як класифікують полотна. Для такого типу натяжних стель все досить просто: головна характеристика – це ширина полотна. Виробники пропонують рулони від 3 до 5 м. Це дозволяє досить точно підібрати матеріал для свого приміщення. Зустрічаються і більш вузькі полотна, але зазвичай це китайська дешева продукція невисокої якості.

Також потрібно звернути увагу на варіант монтажа. Він може бути:

  • штапіковий;
  • прищепкою (найбільш популярний та надійний спосіб).

Монтаж штапіковим способом передбачає заклад полотна в щілину багета, після чого тканина замикається і міцно тримається в багеті. Монтаж прищіпкою відрізняється використанням особливої конструкції профілю. Полотно шпателем заводиться в профіль, звідки тканина вже не може вийти назовні. Це забезпечується пристроєм профілю. Слід врахувати, що правильно змонтувати стелю може тільки кваліфікований фахівець.

Викличте безкоштовно фахівця-замірника

Натискаючи на кнопку, Вы погоджуєтесь з Політикою конфіденційності

ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ

НАШІ КОНТАКТИ

Натискаючи на кнопку, Вы погоджуєтесь з Політикою конфіденційності